يك فوق تخصص كبد و گوارش با اشاره به فراواني عارضه گوارشي ريفلاكس در جوامع شهري و روستايي ايران گفت: هر چند عامل ژنتيك در بروز اين عارضه موثر است، اما مصرف سوسيس و كالباس مهمترين عامل در بروز آن به شمار ميرود.
دكتر ملكزاده گفت: نتايج بررسيها نشان داد كه 7/3 درصد افراد روزانه، 20 درصد هفتگي، 3/27 درصد ماهانه و بالاخره 43 درصد سالانه ريفلاكس را تجربه ميكنند.

وي با بيان اين كه نتايج آندوسكوپي 60 درصد از مبتلايان به پديده ريفلاكس طبيعي و بدون هرگونه عارضهاي بوده است، افزود: از 344 فرد مبتلا به عارضه گوارشي كه آندوسكوپي شدهاند 270 نفر بيوپسي و از اين تعداد فقط در 5 درصد آنان متاپلازي گزارش شده است.
به گفته اين فوقتخصص كبد و گوارش، نبايد نگراني از بابت تبديل عارضه گوارشي ريفلاكس به سرطان داشت، اما بايد مصرف فرآوردههايي چون سوسيس وكالباس را كاهش داد.
نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.