ذرت داراي ارزش غذايي فراوان است و به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد. بنابراين براي تهيه نان ذرت آرد آن را با آرد ساير غلات مخلوط ميكنند.
ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است و غذاي خوبي براي پيشگيري از سرطان است.
استفاده از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري ميكند، و روغن آن كلسترول خون را پايين ميآورد. روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي هم مفيد است.
محققان علوم پزشكي اعلام كردند نوشيدن شير بدون چربي بدن را در برابر بيماري افزايش فشارخون محافظت ميكند.
بر اساس اين تحقيقات زناني كه شير بدون چربي بيشتري مينوشند و ميزان كلسيم و ويتامين دي مصرفي آنان بالاست كمتر از ديگر زنان در معرض خطر ابتلا به بيماري فشار خون بالا قرار دارند.
سالادها يك پيشغذاي فيبري و در برخي مواقع يك وعده غذايي سبك و پرويتامين به شمار ميآيند كه خانوادهها بايد به نقش ارزنده آن توجه بيشتري داشته باشند.
يك اورولوژيست با بيان اين كه سرطان پروستات در مراحل اوليه بدون علامت است، افزود: علاوه بر مساله ژنتيك، عوامل تغذيهاي مانند مصرف بيش از حد چربيها در بروز سرطان پروستات موثرند. همچنين مواد حاوي سلنيوم و برخي ويتامينها ميتواند از بروز سرطان پروستات جلوگيري كند.
طالبي و گرمك ميوههايي پرآب، اشتهاآور، چاقكننده و جلادهنده رخسار بوده و در فصل تابستان موجب رفع تشنگي ميشوند. اين دو ميوه به همراه خربزه از يك خانواده بوده و اختلاف آنها تنها به علت رنگ، مزه و اندازه است كه هر چه بزرگ، شيرين، پرآب و لطيفتر باشند، خاصيت آنها بيشتر است. طالبي و گرمك سرشار از ويتامينهاي B و C و مواد معدني پتاسيم، كلسيم، فسفر و همچنين پروتئين، قند و فيبر هستند. در 100 گرم طالبي 34 كالري و در يك ليوان آب طالبي بدون شكر 45 كالري انرژي نهفته است.
تحقيقات نشان ميدهد، نوشيدن آب انگور به تقويت حافظه افراد مسن كمك ميكند.
روبرت كري كرويان از كالج پزشكي يو اس گفت، روي گروهي از افراد درباره اين كه آيا مصرف غذاها و نوشيدنيهاي غني از پلي فنول، تاثيرات مفيدي در كاهش حافظه در افراد مسن ميگذارد، تحقيق كردند.
هرچند بيشتر افراد به خاطر بوي بد سير از اين حبه گياهي استفاده نميكنند، اما خواص متعدد اين گياه در درمان بيماريها بر هيچ كس پوشيده نيست.
به گفته متخصصان سير اثر مطلوبي در ضد عفوني كردن معده دارد، ولي نبايد آن را زياد مصرف كرد. سير، همچنين رسوبات خون را حل ميكند. از اين رو مصرف سير به كساني كه درد مفاصل دارند، نقرس گرفته اند و يا به رماتيسم مبتلا شدهاند توصيه ميشود.
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه برخي از مواد طعمدهنده غذايي مانند زعفران، گل رنگ و دارچين داراي ارزش تغذيهاي (ويتامينها و عناصر معدني) هستند، هشدار داد: مصرف بيرويه ادويهجات علاوه بر مسموميتزا بودن، باعث ايجاد وابستگي زياد به مصرف ادويه، پرخوري و افزايش احتمال ابتلا به سرطان ميشود.
آن قديمترها كاهو فقط در فصل تابستان گير ميآمد، خيلي هم مردم درباره خاصيت اين سبزي زيبا و خوشمزه نميدانستند؛ اما حالا كاهو در همه فصول سر سفره ماست و متخصصان تغذيه معتقدند كاهو دواي بسياري از دردهاست.
.: Weblog Themes By Pichak :.