اولین رویارویی حزب الله با دولت لبنان در مارس 1983 (اسفند 1361) در نزدیکی شهر بعلبک روی داد. امین جمیل، رئیس جمهور لبنان، برای سرکوب مخالفان خود تصمیم به اعزام ارتش به ضاحیه و بقاع گرفت. در این رویارویی، نیروهای حزب الله در مقابل ارتش لبنان صف آرایی کردند و مانع تحرک این نیروها و خواستار بازگشت نظامیان به پادگان هایشان شدند.
با ضرباتی که رزمندگان مقاومت به ارتش اسرائیل در بیروت و حومه آن وارد کردند، این ارتش مجبور به عقب نشینی از بیروت به رودخانه «الاولی» شهر صیدا در سال 1983 شد. با حصول امنیت نسبی در بیروت، حزب الله دو تن از روحانیون خود را به ضاحیه (حومه جنوبی بیروت) که در آن هنگام پایگاه جنبش امل به شمار می رفت، اعزام کرد. سید ابراهیم الامین و سید حسن نصرالله به عنوان دو رهبر عمده و اصلی حزب الله در بیروت مستقر شدند.
هم زمان با گسترش عملیات مقاومت شورای لبنان علیه اشغالگران، شعارهایی حاوی واژه «حزب الله» در لبنان ظهور یافت.
مجموعه های متفرق اسلام گرایی که در بعلبک گرد هم آمده بودند، به رغم این واقعیت که هر یک درک خاصی از نحوه برخورد با جامعه و رویدادهای لبنان داشتند، به علت شرایط خاص زمانی چاره ای جز ادغام و وحدت نداشتند زیرا هیچ یک از آنها به تنهایی قادر به رهبری یک قیام مردمی و مقابله با اشغالگری نبودند.
واكنشهاي داخلي در لبنان نسبت به شهادت عماد مغنیه
ميشل عون رئيس جريان “تغيير و اصلاح” لبنان درباره ترور مغنيه گفت : ترور عماد مغنيه طرح اسرائيل بود و هدف آن نه فقط حزبالله بلكه گسترش دامنه تروريسم است.
“ميشل عون” تاكيد كرد : ترور مجاهد مبارز عماد مغنيه تجاوزي عليه لبنان و سوريه است و هدف آن چيزي جز گسترش دادن دايره تروريسم نيست.

اذعان رسانهها به دست داشتن اسرائيل در ترور مغنيه
روزنامه صهيونيستي هاآرتص اذعان كرد : مقامات اسرائيل در ترور عماد مغنيه نقش داشتهاند .
اين روزنامه با تأكيد بر اينكه ميتوان گفت ايهود باراك بخشي از حاشيه تصميمگير در اين ترور بوده است ، نوشت : به نظر ميرسد باراك به علت ترس از واكنش حزبالله تدابير ضروري را اتخاذ كرده است و قصد دارد خود را در سايه نگه دارد .
هاآرتص ميافزايد : سخت است كه باور كنيم ايهود اولمرت با باراك و "گابي اشكنازي"، رئيس ستاد مشترك ارتش ، درباره اين ترور مشورت نكرده باشد .

خصوصيات و توانمنديهاي شهید مغنيه
"انيس نقاش" يكي از بنيانگذاران ايده مقاومت اسلامي و از همراهان نزديك عماد مغنيه در لبنان است .
نقاش درباره مغنيه ميگويد : هوش سرشار او دائما مرا به وجد ميآورد . عماد در ميان همقطاران خود ويژگيهايي خاص داشت . وي همواره نكات آموزشي را يادداشت ميكرد ؛ نكتهاي كه در ديگر رزمندگان ديده نميشد.

در مورد اهداف ترور عماد مغنيه گمانهزنيهاي زيادي ميتوان ارايه كرد كه به ذكر اصليترين و محتمل ترين دلايل اكتفا كنيم .

شهيد "عماد مغنيه " معروف به "حاج رضوان " در ماه جولاي سال 1962 ميلادي در شهر صور ديده به جهان گشود.
خانواده شهيد مغنيه كه متشكل از پدر ، مادر و دو برادر وي به نامهاي "جهاد " و "فؤاد" كه بعدها به شهادت رسيدند ، پس از مدتي از صور به حومه جنوبي بيروت نقل مكان كردند و در اين منطقه بود كه شهيد مغنيه ، تحصيلات ابتدايي و دبيرستان خود را گذراند و پس از آن در جواني ، وارد دانشگاه آمريكايي بيروت (AUB) شد.

«شجاعت حسینی»
بزرگ فلسفهی قتل شاه دین این است که مرگ سرخ به از زندگی ننگین است
نه ظلم کن به کسی نِی به زیر ظلم برو که این مرام حسین است و مکتب دین است
حسین مظهر آزادگی و آزادی است خوشا کسی که چنینش مرام و آمین است

.: Weblog Themes By Pichak :.