محققان ميگويند، هر روز گوجه فرنگي بخوريد زيرا اين ماده غذايي عروق را از راديكالهاي آزاد حفظ و فشارخون را كاهش ميدهد.
معاون غذا و داروي وزارت بهداشت گفت : مصرف سوسيس و كالباس و غذاهاي آماده في نفسه خطرناك نيست، بلكه بايد گفت مصرف بيرويه آنها براي سلامت انسان مفيد نيست.

آجيل سويا يكي از فرآوردههاي دانههاي گياهي سوياست كه در طعم و مزههاي نمكي، بدون نمك، گلپردار، فلفلي، زعفراني، ترش و آويشني توليد ميشود. در مقايسه با ديگر آجيلها و تنقلات ميزان پروتئين، املاح معدني و ويتامينهاي آجيل سويا در سطح بالاتري قرار دارد و در عين حال از چربي و انرژي كمتري برخوردار است. آجيل سويا را ميتوان به عنوان تنقلات در ميان وعدهها استفاده كرد. علاوه بر آجيل سويا ميتوان از شير سويا به عنوان يك نوشيدني مغذي و گوارا، آرد سويا در تهيه كيك، نان، غذاي كودك و سوپ و از پروتئين بافتدار سويا در طبخ غذاهاي خانگي به عنوان جايگزين گوشتي استفاده كرد.
فصل تابستان كه ميرسد بازار مصرف خاكشير و شربت آبليمو هم داغ ميشود.
خاكشير از زمانهاي گذشته كاربرد داشته است و بهترين كاربرد آن به خاطر خاصيت ضدعفونيكنندهاش ميباشد و براي ناراحتيهاي روده مثل اسهال يا حتي يبوست مفيد است.اين گياه را به صورت خيس كرده استفاده ميكنند و در موارد جراحات و تبهاي زياد بسيار موثر است و همچنين بو داده آن اسهالهاي سخت را درمان ميكند.
دانشمندان در مطالعات مختلف دريافتند تخممرغ نهتنها نبايد از برنامه غذايي حذف شود؛ بلكه ميتوان آن را يك غذاي مفيد در نظر گرفت.
پيش از اين فايده سبزيجاتي مثل كلم و همينطور كلم بروكلي در مبارزه با برخي سرطانها مثل سرطان ريه و روده بزرگ مشخص شده بود.
پياز به دليل داشتن ماده گلوكوزين كه مشابه هورمون انسولين است، قند خون را تنظيم ميكند.
پياز سرشار از ويتامين C، گوگرد، پتاسيم، منيزيم، اسيد فوليك، سديم، مس، روي و كمي آهن است.
ذرت داراي ارزش غذايي فراوان است و به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد. بنابراين براي تهيه نان ذرت آرد آن را با آرد ساير غلات مخلوط ميكنند.
ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است و غذاي خوبي براي پيشگيري از سرطان است.
استفاده از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري ميكند، و روغن آن كلسترول خون را پايين ميآورد. روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي هم مفيد است.
محققان علوم پزشكي اعلام كردند نوشيدن شير بدون چربي بدن را در برابر بيماري افزايش فشارخون محافظت ميكند.
بر اساس اين تحقيقات زناني كه شير بدون چربي بيشتري مينوشند و ميزان كلسيم و ويتامين دي مصرفي آنان بالاست كمتر از ديگر زنان در معرض خطر ابتلا به بيماري فشار خون بالا قرار دارند.
سالادها يك پيشغذاي فيبري و در برخي مواقع يك وعده غذايي سبك و پرويتامين به شمار ميآيند كه خانوادهها بايد به نقش ارزنده آن توجه بيشتري داشته باشند.
يك اورولوژيست با بيان اين كه سرطان پروستات در مراحل اوليه بدون علامت است، افزود: علاوه بر مساله ژنتيك، عوامل تغذيهاي مانند مصرف بيش از حد چربيها در بروز سرطان پروستات موثرند. همچنين مواد حاوي سلنيوم و برخي ويتامينها ميتواند از بروز سرطان پروستات جلوگيري كند.
تحقيقات نشان ميدهد، نوشيدن آب انگور به تقويت حافظه افراد مسن كمك ميكند.
روبرت كري كرويان از كالج پزشكي يو اس گفت، روي گروهي از افراد درباره اين كه آيا مصرف غذاها و نوشيدنيهاي غني از پلي فنول، تاثيرات مفيدي در كاهش حافظه در افراد مسن ميگذارد، تحقيق كردند.
طالبي و گرمك ميوههايي پرآب، اشتهاآور، چاقكننده و جلادهنده رخسار بوده و در فصل تابستان موجب رفع تشنگي ميشوند. اين دو ميوه به همراه خربزه از يك خانواده بوده و اختلاف آنها تنها به علت رنگ، مزه و اندازه است كه هر چه بزرگ، شيرين، پرآب و لطيفتر باشند، خاصيت آنها بيشتر است. طالبي و گرمك سرشار از ويتامينهاي B و C و مواد معدني پتاسيم، كلسيم، فسفر و همچنين پروتئين، قند و فيبر هستند. در 100 گرم طالبي 34 كالري و در يك ليوان آب طالبي بدون شكر 45 كالري انرژي نهفته است.
يك متخصص تغذيه با بيان اين كه برخي از مواد طعمدهنده غذايي مانند زعفران، گل رنگ و دارچين داراي ارزش تغذيهاي (ويتامينها و عناصر معدني) هستند، هشدار داد: مصرف بيرويه ادويهجات علاوه بر مسموميتزا بودن، باعث ايجاد وابستگي زياد به مصرف ادويه، پرخوري و افزايش احتمال ابتلا به سرطان ميشود.
هرچند بيشتر افراد به خاطر بوي بد سير از اين حبه گياهي استفاده نميكنند، اما خواص متعدد اين گياه در درمان بيماريها بر هيچ كس پوشيده نيست.
به گفته متخصصان سير اثر مطلوبي در ضد عفوني كردن معده دارد، ولي نبايد آن را زياد مصرف كرد. سير، همچنين رسوبات خون را حل ميكند. از اين رو مصرف سير به كساني كه درد مفاصل دارند، نقرس گرفته اند و يا به رماتيسم مبتلا شدهاند توصيه ميشود.
يك متخصص تغذيه، ميوهها و سبزيها را از اركان اصلي تغذيه انسان دانست و گفت: اين گروه غذايي به دليل سرشار بودن از انواع ويتامين و عناصر معدني و دارا بودن فيبرهاي محلول و غيرمحلول در آب توصيه ميشوند. همچنين رنگدانههاي موجود در ميوهها و سبزيها، معجون سلامت بشرند.
آن قديمترها كاهو فقط در فصل تابستان گير ميآمد، خيلي هم مردم درباره خاصيت اين سبزي زيبا و خوشمزه نميدانستند؛ اما حالا كاهو در همه فصول سر سفره ماست و متخصصان تغذيه معتقدند كاهو دواي بسياري از دردهاست.
محققان دريافتند افرادي كه كرفس ميخورند نهتنها از مزه خوب اين سبزي لذت ميبرند بلكه مانع از بروز فراموشي ناشي از پيري خود ميشوند.
قارچها با داشتن ارزش غذايي فراوان، كمكالري، فاقد سديم، چربي، كلسترول و سرشار از پتاسيم و منبع غني از پروتئين گياهي هستند. در قارچ انواعي از ويتامينهاي گروه B و همين طور C وجود دارد كه براي سلامت پوست، چشم، بافتها، تامين انرژي مورد نياز بدن، سلامت سيستم عصبي و ماهيچهاي بسيار موثر است. خصوصا وجود ويتامين12 B در آن براي كساني كه رژيم گياهخواري دارند مفيد است، چراكه ويتامين12 B فقط در منابع حيواني يافت ميشود. همچنين اسيد فوليك قارچ بسيار بيشتر از ديگر سبزيها بوده و در جبران كمخوني نقش بسيار موثري دارد.
حكيمباشيهاي طب قديم، فندق را داراي طبيعتي خشك و گرم ميدانند. برگ و شكوفه و پوست اين گياه قابض است.
فندق به دليل اين كه داراي مقداري كم مواد نشاستهاي است، ضمنا مواد معدني زيادي مثل كلسيم، پتاسيم، فسفر، منيزيم، سديم و آهن دارد، خوراكي بسيار خوب براي مبتلايان به بيماري قند است.
گل سرخ گلابگيري داراي تانن، كوئرستيرن، اسيد گاليك، اسانس معطر و يك ماده رنگي است. گل سرخي كه از آن گلاب ميگيرند، مقوي قلب، معده، كبد و اعصاب بوده و براي قوه حافظه مفيد است و در بيماريهاي سل و اسهالهاي مزمن و گلو درد و سردرد و بيماريهاي اعصاب مورد استفاده قرار ميگيرد.
پزشكان معتقدند مصرف كاهو در درمان بيخوابي، تپش قلب و آرامش اعصاب تاثير فوقالعاده دارد.
كاهو، ملين، ضداسپاسم، خلطآور، آرامبخش، ضددرد، مدر و اشتهاآور است.
كمك به پيشگيري از يبوست و سرطانهاي دستگاه گوارش و كاهش ريسك بيماريهاي قلبي عروقي از خاصيتهاي اين برگهاي سبز خوشرنگ است.
كاهو سرشار از ويتامينهاي آ. ب. ث. و داراي آهن، كلسيم، فسفر، منيزيم، يد، منگنز، روي و سديم است.
اين ميوه به صورت قرمز، گوشتدار و داراي هستههاي ريزي است كه از ماه ارديبهشت پديدار ميشود و تا آخر مرداد دوام ميآورد. توت فرنگي علاوه بر اينكه خوشمزه است، اثرات مثبتي نيز روي سلامتي بدن دارد.
اما بد نيست بدانيد ارزش غذايي 100 گرم گوجه سبز برابر است با 8 گرم كربوهيدرات، 84/2 گرم چربي، 6/1 گرم پروتئين و فيبر خام نيم درصد.همچنين با خوردن 100 گرم گوجهسبز، 5 درصد ويتامين A، دو درصد ويتامين1 B، يك و نه دهم درصد ويتامين2 B، دو و هشت دهم درصد نياسين، 13 درصد ويتامين C، پنج درصد كلسيم، 2 درصد فسفر و 5 درصد آهن مورد نياز بدنتان تامين ميشود.
محققان علوم پزشكي اعلام كردند با مصرف ميوههايي مانند سيب و انگور،گيلاس و يا آب آنها ميتوان از تشكيل پلاكهاي آترواسكلروز و بروز تصلب شرايين جلوگيري كرد.
ريواس يك گياه علفي است كه داراي ساقههاي لطيف، آبدار و طعم ترش است كه بيشتر براي تهيه كمپوت و مربا از آن استفاده ميشود. ريواس غني از فيبر، پروتئين، كربوهيدرات، قند، ويتامين A، B، C و موادمعدني سديم، پتاسيم و كلسيم است. بهترين ريواس را ريواس ايراني سفيد و عدهاي ريواس چيني و قرمز مايل به جگري ميدانند. كمپوت و مرباي ريواس، خنك، ملين و كرمكش است. يك ليوان شربت ريواس، 385 كيلوكالري انرژي دارد.
خوردن هندوانه به علت بالا بردن قند خون به افراد ديابتي توصيه نميشود.
افراد مبتلا به ديابت بايد از خوردن هندوانه صرف نظر كنند، زيرا هندوانه قند خون را به سرعت بالا ميبرد و كاهش اين قند براي آنها بسيار مشكل است.
متخصص تغذيه گفت: ماست به علت داشتن خواص اسيدي، مادهاي ضد باكتري محسوب شده و ميتواند در درمان بيماريهاي عفوني موثر باشد.
دكتر كوروش جعفريان، متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا با اشاره به اين كه مصرف اين ماده غذايي در تابستان زياد ميشود، گفت: ماست از تخمير قند شير (لاكتوز) حاصل ميشود، باكتري مخصوص تهيه ماست، لاكتوز را به اسيدلاكتيك تبديل ميكند كه خاصيت اسيدي بودن آن تا حدودي ميتواند ضدباكتري باشد.
دانشمندان سنگاپوري طي مطالعات خود در زمينه تاثيرات چاي روي فعاليتهاي مغزي دريافتهاند كه چاي براي مغز مفيد است.
اين دانشمندان اعلام كردند كه نوشيدن حتي يك فنجان چاي در روز با كاهش سرعت تحليل رفتن سلولهاي مغزي و نيز هوشيار نگه داشتن مغز تا سنين سالخوردگي براي مغز مفيد است.
مصرف نارگيل موجب دفع سنگ كليه و تقويت هوش و حافظه ميشود و در درمان بسياري از بيماريها مثل اسهال خوني، بواسير و ناراحتيهاي كبدي مفيد است.
گريپ فروت چون داراي كالري كمي است نوشابه بسيار خوبي براي آنهايي است كه ميخواهند وزن كم كنند و لاغر شوند. گريپ فروت از پرتقال كمتر قند دارد.
گريپ فروت تميزكننده بدن از مواد سمي است و اين مواد را سريعا دفع ميكند و دليل آن اين است، هنگامي كه از گريپ فروت استفاده ميكنيد، به علت دفع مواد زائد ممكن است اسهال بگيريد.
متخصصان پوست، مو و زيبايي معتقدند جوانه گندم در درمان ريزش مو، رفع شوره سر و انواع جوشهاي صورت در ناراحتيهاي پوستي موثر است و ميتوان پودر آن را به همراه ماست تازه براي ساخت ماسكهاي زيبايي مورد استفاده قرار داد.
نتايج آخرين تحقيقات انجام شده در دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا نشان داد كه مصرف روزانه يك سيب ميزان كالري را تا 190 كيلو كاهش ميدهد و همين عامل كاهش مصرف غذا را در بر دارد.
به گزارش ايسنا، طبق يافتههاي پژوهشگران دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا ؛ سيب داراي خواص شگفتآوري براي كنترل وزن است.
اسفناج منبع غني ويتامينهايC،B، A و آهن و پتاسيم است.
طبيعت آن خنك و براي پايين آوردن تب مفيد است. بيماراني كه به بيماري ورم روده كوچك مبتلا هستند، ميتوانند براي درمان از برگهاي سبز اسفناج استفاده كنند.
پژوهشگران اعلام كردند كه پروتئين كوچك موجود در دانههاي گياه آفتابگردان ميتواند خطر گسترش سرطان پروستات را كاهش دهد.
به گزارش ايسنا، پژوهشگران استراليايي اين پروتئين مفيد را در دانههاي آفتابگردان پيدا كردهاند.
با پختن گوجه فرنگي ماده ليكوپن كه نوعي آنتي اكسيدان است آزاد شده و افزايش مييابد كه اين ماده در جلوگيري از ناراحتيهاي پوست مفيد است.
اگر ميخواهيد جواني خودتان را حفظ كنيد اين 6 نوع غذا را فراموش نكنيد: روغن زيتون، ماست، ماهي، شكلات، آجيل و توت سياه.

مصرف ويتامين«C» به ميزان كافي از بروز سرطانهاي گوارشي جلوگيري ميكند و در استحكام دندانها و استخوانها نقش مهمي بر عهده دارد.
به گزارش ايسنا، دكتر محمد عليزاده، متخصص تغذيه با بيان اينكه ويتامين«C» از ويتامينهاي محلول در آب است، گفت: مهمترين نقش ويتامين«C» در دفاع از بدن و مقابله با عوامل عفونتزا است.

دانشمندان انگليسي اعلام كردند كه مصرف شكلات ميتواند بر كاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي در زنان مبتلا به ديابت تاثير داشته باشد.
به گزارش ايسنا، براي انجام اين مطالعات از زنان يائسه شركت كننده در پژوهش كه به ديابت نوع دوم مبتلا بودند خواسته شد تا به مدت يك سال روزانه يك تكه شكلات بخورند.

.: Weblog Themes By Pichak :.